Fysiotherapie

Wat doet de fysiotherapeut?

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. De fysiotherapeut kan u op diverse manieren helpen.


Globaal zijn er drie soorten behandelingen: Bewegingstherapie, massage en fysische therapie (o.a. elektro / geluidsgolf-therapie). Vaak worden ze gecombineerd.


Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering te voorkomen. Verder is het belangrijk dat u zelf actief meewerkt aan het verminderen van uw klachten (door o.a. oefeningen te doen). Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan het herstel.


Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

De huisarts verwijst u door naar de fysiotherapeut. Ook een specialist of een tandarts kunnen dat doen. Sinds enkele jaren kunt u echter ook zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht.


Hoe is de kwaliteit van fysiotherapie gewaarborgd?

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen gebruikt worden. Een fysiotherapeut moet ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register. Hiervoor gelden streng basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie. Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing voldoet, kan opgenomen worden in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF.

E-mailadres:
Rink de Houck:
houck@zeelandnet.nl

Telefoonnummers:
Praktijk:
0117-454000
Rink de Houck:
06-38222529

Openingstijden
Maandag: 08:00 - 21:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 21:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten